cx9p4cgw8aabgff-jpg-large

Sikeres doktori védés Bécsben

Szerző: dátum / 0 Komment

Jeles eredménnyel megvédtem a bécsi zeneakadémián írt PhD disszertációmat, amely a tudatos műfajötvözések (klasszikus és pop) mögött álló zeneszerzői kommunikációs stratégiák és zenei megoldások közötti összefüggéseket vizsgálja.
Mit szándékoznak kommunikálni azok a zeneszerzők, akik szándékosan kontrasztba állítanak ismert stílusokat, zenei kultúrákat a műveikben?
Milyen – zenén kívülre mutató asszociációkat keltenek a szerzők egyes műfajokkal, és hogyan reprezentálják a műfaji utalások a magas- és mélykultúrákhoz kötődő jellemző életstílusokat, személyiségjegyeket, sztereotípiákat?
Debussytől Bernsteinen át Nigel Kennedyig és a mai internetes mashupokig vizsgláom zenei kultúrák találkozásait, popularizált komolyzenét, világzenét, szimfonikus jazzt, remixeket. Milyen különbségek vannak crossover és crossover között? Hogyan kategorizálhatóak a különböző műfajötvöző technikák?
Ezekre és hasonló kérdésekre keresi a választ a majd 300 oldalas disszertáció, amely egy németországi székhelyű nagy nemzetközi kiadó érdeklődését is felkeltette, így várható az anyag könyv-formátumú megjelenése is hamarosan.
Addig is az angol nyelvű tanulmány pdf formátumban elérhető itt:
 
——-> CROSSING OVER – PhD Dissertation
 

Hagyj egy kommentet

Az email címed anonim marad. A kötelezően kitöltend mezők jelölve vannak.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>